
TÜKETİCİNİN SESİ ARAŞTIRMASI 2025

Walnut Pruning Techniques Webinar
Organized by: Production and Standards Committee
Webinar Date: 23.February.2022
WALNUT Pruning Techniques webinar organized by the Walnut Producers Association (CÜD) Production and Standards Committee,
Very detailed information was shared on the effects of different pruning practices on productivity in walnut cultivation.
In the webinar moderated by European Agriculture Co-Founder Production and CUD Production and Standards Committee Co-Chair Haşimcan Yazıcıoğlu, Prof. from Uludağ University Faculty of Agriculture Department of Horticulture. Dr. The thesis study of Ümran Ertürk and Agricultural Engineer Adem Argaç from MayCev, THE EFFECTS OF DIFFERENT PRUNING APPLICATIONS ON TREE DEVELOPMENT AND PRODUCTIVITY IN WALNUT, was presented to CÜD members.
Stating that 4 different pruning techniques were applied in the comparative Walnut Pruning Techniques study conducted in MayCev Walnut Plantation between 2017 and 2021, Prof. Dr. Ümran Ertürk and Agricultural Engineer Adem Argaç shared the data they obtained with the members of the Walnut Producers Association.
You can watch the webinar recording, which was held with the intense participation of the members of the Walnut Producers Association.

Walnut Pruning Techniques Webinar
Organized by: Production and Standards Committee
Webinar Date: 23.February.2022
WALNUT Pruning Techniques webinar organized by the Walnut Producers Association (CÜD) Production and Standards Committee,
Very detailed information was shared on the effects of different pruning practices on productivity in walnut cultivation.
In the webinar moderated by European Agriculture Co-Founder Production and CUD Production and Standards Committee Co-Chair Haşimcan Yazıcıoğlu, Prof. from Uludağ University Faculty of Agriculture Department of Horticulture. Dr. The thesis study of Ümran Ertürk and Agricultural Engineer Adem Argaç from MayCev, THE EFFECTS OF DIFFERENT PRUNING APPLICATIONS ON TREE DEVELOPMENT AND PRODUCTIVITY IN WALNUT, was presented to CÜD members.
Stating that 4 different pruning techniques were applied in the comparative Walnut Pruning Techniques study conducted in MayCev Walnut Plantation between 2017 and 2021, Prof. Dr. Ümran Ertürk and Agricultural Engineer Adem Argaç shared the data they obtained with the members of the Walnut Producers Association.
You can watch the webinar recording, which was held with the intense participation of the members of the Walnut Producers Association.
Aşırı işlenmiş gıdalar ve pestisitler, gıda güvenliğinde başlıca endişe kaynağı

Tüketiciler, toprağı ve çevreyi koruyan ürünler için daha fazla ödemeye hazır olduklarını söylüyor.

İklim Taahhütleri
Yıllar içinde yaptığımız tüketici anketlerinde tekrar eden bir tema öne çıkıyor:
Tüketiciler çevreye duyarlılığı önemli bir hedef olarak görse de, bu her zaman satın alma davranışlarına yansımıyor.
Katılımcıların %80’inden fazlası iklim değişikliği konusunda endişe duyduğunu belirtirken, neredeyse dörtte biri (%24) bu etkiler hakkında her gün endişelendiğini söylüyor.
Ancak bunun yalnızca yaklaşık yarısı (%44), toprak kalitesini iyileştiren ve biyolojik çeşitliliği artıran çevre dostu gıdalar için daha fazla ödemeye istekli olduğunu belirtiyor.
Ek olarak %43’lük bir kesim ise ikna edilmeleri halinde benzer bir yol izleyebileceklerini ifade ediyor.
‘Küresel toplum olarak, gıdayı en düşük çevresel etkiyle üretmek için daha fazlasını yapmalıyız. Gelecek nesiller için sürdürülebilir ve onarıcı tarım uygulamalarına yönelmeliyiz.’
—Enda Buckley, Sürdürülebilirlik Direktörü, Carbery Group
Çoğu tüketici, yalnızca ihtiyaç duyduğu kadar alışveriş yaparak gıda israfını azaltmayı hedefliyor.
S: Gıda israfının çevre üzerindeki toplam etkisini azaltmaya yardımcı olmak için üç eylem seçmeniz gerekseydi, aşağıdakilerden hangilerini yapma olasılığınız en yüksek olurdu?

Kaynak: pwC Türkiye





