Cevizin Sağlığa Katkıları

Severek tükettiğimiz, 3.000 yıllık Anadolu kültüründe, tatlısından tuzlusuna, birçok yemek içerisine de ilave ettiğimiz ceviz, sadece lezzetli olmasının yanı sıra sağlığımıza birçok faydası da bulunmakta.


Ceviz beyin sağlığı için faydalı olan gümüş iyonları içermektedir. Gümüş iyonları anti mikrobiyal bir maddedir ve beslenme yoluyla sadece cevizden karşılayabildiğimiz bu madde cevizin önemini bir kez daha gösteriyor.


Günde 5 adet tüketilen ceviz osteoporoz riskini azaltmakta ve meme kanserine karşı koruyucu rol oynamaktadır.

CEVİZİN SAĞLIĞA FAYDALARI

Dünya ülkelerince son yirmi yılda yapılan bilimsel araştırmalar sonucunda, insan sağlığına ve özellikle bazı kalp rahatsızlığı olan hastalara özellikle ceviz önerilmektedir.

Düzenli ve bilinçli tüketilen ceviz, insan sağlığına bilimsel temeli olan yüzlerce fayda sağlamaktadır.

Kolesterolü dengelemekten kalp damar sağlığına, çocukların zeka gelişiminden kemiklerin güçlenmesine kadar sayısız sağlık faydaları vardır. Bu faydalarından birisi de cilde olan faydasıdır ve birçok kozmetik firmasının ürünlerinde ceviz kullanılmaktadır.

Ceviz bileşiminde doymamış yağ asitleri ihtiva ettiğinden, insan sağlığına zararlı kolesterol birikimlerini engellemekte ve damar sertliğine karşı büyük fayda sağlamaktadır.

MİNERAL KAYNAĞI

Mineraller inorganik maddeler, makro ve mikro elementler olarak sınıflandırılırlar. Vücut mineral üretemez, bu nedenle insan, beslenmeyle bitkisel ve hayvansal gıdalardan mineralleri almak zorundadır.


Mineraller insan sağlığında vitaminlerden daha da önemlidirler. Ceviz meyvesi, insan beslenmesi için büyük önem taşıyan mangan, bakır, demir, magnezyum, çinko, fosfor yönünden zengin içerikte olup bir miktar kalsiyum, potasyum, sodyum, selenyum minerallerini de barındırırlar.




Daha fazlası için:

Cevizin Bilimsel Kaynaklarca Kanıtlanmış 13 Faydası

11 görüntüleme

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör