Gümüş İyonu Kaynağı Tek Besin

Gümüş elementini antibiyotik özellikleri vardır ve bakteriyel enfeksiyonlarda, yanıklarda, yaralarda ve kronik hastalıklarda çok faydalıdır. Daha da önemlisi insan beyni gelişimi sağlamaktadır.


Ceviz içeriğinde gümüş iyonu içeren tek besin maddesidir.


Gümüş İyonları ve Ceviz


XIV. yüzyılda kara veba salgını Avrupalıların % 25'ini öldürürken, salgından en az zarar görenler çingenelerdi.


Bunun nedeni, çingenelerin gümüşü enjeksiyon ile damar sistemi yoluyla vücutlarına enjekte etme gelenekleriydi.


Aslında yüzbinlerce yıl öncesinde insanlar vücuda zarar veren hastalık etmenleri olan zararlı bakteriler, parazitler ve mantarlarla mücadele için gümüşten faydalanmakta oldukları bilenmektedir.


Gümüş İyonunun Faydası Nedir?


Gümüş iyonunun en önemli özelliği antibakteriyel olması ve düşük doz toksiditeye sahip olmasıdır.


Gümüş elementinin antibiyotik özellikleri vardır ve bakteriyel enfeksiyonlarda, yanıklarda, yaralarda ve kronik hastalıklarda çok faydalıdır.


Modern tıp çağı başlamadan önce doktorlar gümüşün faydalarının bildikleri için hastalarına sağlıklı olmak istiyorlarsa gümüş kaşıklar, çatallar kullanmalarını tavsiye etmekteler.


Ağzınızda gümüş kaşıkla doğmuş!


Zehirlenmek istemeyen hükümdarlar genellikle gümüş bardak, tabak, çatal vb. kullanırlardı.

Zenginler için kullanılan 'Ağzınızda gümüş kaşıkla doğmuş' ifadesini mutlaka duymuş olmalısınız.


Bu deyimin kökeni, insanların gümüşün iyileştirici etkisini bilip gündelik hayatında kullanmasından kaynaklanmaktadır.




Gümüş, aynı zamanda DNA tipindeki bakterileri yok edebilen tek elementtir.


Halen vücudumuzda var olan birçok hastalığın yayılmasını önleyebilen, vücuttaki sağlıklı hücrelerin hızla çoğalmasını sağlayan bir unsurdur gümüş iyonları.


Peki bu kadar yararlıysa, neden kullanmıyorsunuz?


Gümüş, MÖ 4000 yılına kadar tıbbi ilaç olarak kullanılmıştır. Doğu Pers İmparatorluğu buluntularında, gümüş kaplara su koyma uygulamasından özellikle bahsedilir; eski Babil ve Yunan uygarlıklarında da gümüşün antibiyotik özellikleri olduğu ve ilaç olarak kullanıldığı bilinmektedir.


2. Dünya Savaşı sonrası gelişen bilimsel araştırmalarla bakteri ve parazitlerle savaşmanın yolunu kimyasal ilaçlarla yani penisilin ve antibiyotiklerle sağlanabileceği keşif edildiğinden bu yana gümüş iyonu kullanımı azalmıştır.


Gümüş iyonu doğada bulunan bir element olduğu için patentlenemeyeceği bilinmekte olduğu için ilaç firmalarının ar-ge çalışmaları dışında tutulmuştur.


1980’lerde UCLA Tıp Fakültesi'nde Larry C. Ford, MD tarafından insan vücudunun az miktarda gümüşe maruz kaldığında, 650’den fazla hastalığa sebep olan patojenden korunacağını bilimsel olarak kanıtlamıştır.


1950'lerde sonra hayatımıza giren penisilin ve antibiyotikler, insan vücudunun hastalandığı durumda kullanılan ve yan etkileri bilinen tedavi yöntemleridir.


Halbuki içeriğinde doğal gümüş iyonu bulunan tek besin maddesi olan ceviz tüketimi, vücudumuzun bu zararlılara karşı "korunmasını" sağlamaktadır.


Hem de gümüş çatal kaşık takımları kullanmaktan çok daha ucuzudur.


Daha Fazlası:

Cevizin Sağlığa Faydaları

40 görüntüleme

Son Paylaşımlar

Hepsini Gör